Als je zo’n certificaat hebt, weten werkgevers: “hij lult niet uit z’n nek.”

Een leuk interview van SKAO

Bij Brandwijk Kerstpakketten hebben geschenken een verhaal. Liefst een duurzaam verhaal. Van fleecedekens van petflessen tot biologisch afbreekbare poncho’s.

‘Kijk, hier ben ik – naast mijn drie dochters en kleinkinderen – trots op,’ zegt ondernemer Dick Brandwijk (60) zwaaiend met een rugzak. ‘Mijn eerste tas gemaakt van 100 procent gerecycled papier, voorzien van FSC label. Met de afdeling inkoop en medewerkers van BrabantZorg hebben we voor de medewerkers een volledig waterbestendige rugzak ontwikkeld. Een super stoer ding.’ In de wereld van Brandwijk, oftewel: de showroom van Brandwijk Kerstpakketten en Promo.nl heeft elk geschenk een verhaal.

Of eigenlijk: een duurzaam verhaal. ‘Neem deze fleecedekens. Gemaakt van petflessen. Moet je voelen. Zo zacht. Onvoorstelbaar toch? Door het recyclen van petflessen zorgen we dat de drijvende vuilnisbelt in het noorden van de Stille oceaan niet groter wordt. Moet je voorstellen: een gebied van vier-en-dertig keer Nederland. Vol met plastic afval. Mooi hè dat je met duurzame cadeaus de plastic soep kan tegengaan.’ Duurzame geschenken dus. Brandwijk heeft er zijn business van gemaakt. Dat ‘virus’ begon al in 2000. Toen kreeg hij tijdens een vlucht drie hartinfarcten. Een verpleegkundige aan boord – en drie engelen op z’n schouder – redde zijn leven. Brandwijk zelf weet er niets meer van. ‘Ik werd wakker in het ziekenhuis op Schiphol.’ Dat was het moment dat zijn visie op zaken doen veranderde. ‘Als de dood zo dichtbij is, hoef je niet meer zo nodig de grootste te zijn. Maar wel de beste in ondernemen met zorg voor mens en milieu.’ MEER LEZEN? KLIK HIER!

Scroll naar top