De Normaalste Zaak primeur in Bommelerwaard

Geplaatst op 15 juni 2012

Op 11 juni hield de Normaalste Zaak een eerste netwerkbijeenkomst met ondernemers. Zaltbommel had de primeur. In aanwezigheid van staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Paul de Krom (VVD) spraken ondernemers uit de Bommelerwaard over de mogelijkheden om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt bij hun bedrijf te betrekken.

Ondernemer Dick Brandwijk (www.brandwijk.nl) sprak over zijn keuze op zoek te gaan naar een werknemer met een beperking. Jaco Schouten, werknemer van Brandwijk Kerstpakketten/Promo.nl, vertelde hoe hij na zijn duikongeluk op 12 jarige leeftijd, waar hij een dwarslaesie aan overhield, keuzes moest maken hoe uiteindelijk verder te gaan met zijn leven. Zijn keuze was om te gaan studeren en uiteindelijk in al zijn eigen behoeftes te voorzien en dat is gelukt. Hij heeft zijn studie op HBO niveau afgewerkt en voelt zich met zijn baan weer een volwaardige werknemer in de maatschappij.

De aanwezige ondernemers spraken geanimeerd met elkaar over hun mogelijkheden meer mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt bij hun bedrijf te betrekken. Een aantal sloot zich aan bij De Normaalste Zaak.

Deze avond is tot stand gekomen in samenwerking met de VVD Zaltbommel. Ook belangstelling om samen met De Normaalste Zaak een netwerkbijeenkomst te organiseren?

Mail naar info@denormaalstezaak.nl

Scroll naar top