Geslaagde eerste MVO Inspiratiesessie bij Brandwijk Groep

Duurzaam & Succesvol Ondernemen Rivierenland organiseerde op 12 april jl. een MVO inspiratiesessie bij Brandwijk groep in Zaltbommel. Ruim 50 MKB ondernemers uit de regio waren aanwezig om zich te laten inspireren over duurzaam ondernemerschap.

Op het programma stonden presentaties van en discussie met Willem Lageweg (Directeur MVO Nederland), Wieneke Buurman (Duurzaamheidscoördinator en Wethouder Gemeente Geldermalsen), Hans Litjens (KvK Midden Nederland) en gastheer Dick Brandwijk (Eigenaar Brandwijk groep).

Dick Brandwijk, bevlogen leverancier van Kerstpakketten en relatiegeschenken, liet de aanwezigen zien hoe hij als ondernemer overstapte op duurzaam ondernemerschap om zich te onderscheiden binnen de branche. Mede dankzij de inzet van zijn dochter behaalde het familiebedrijf drie duurzame certificaten, uniek voor de kerstpakketten en promotieartikelen branche. Hiermee heeft hij zeer grote bedrijven voor langere termijn aan zijn bedrijf weten te binden. Ook in de huidige recessie blijft het bedrijf succesvol.

Willem Lageweg Directeur van MVO Nederland hield een energiek betoog over nieuwe inzichten in het bedrijfsleven. ‘De versnelling is ingezet, zelfs conservatieven in het bedrijfsleven beginnen te hervormen en vernieuwen.’ Aldus Lageweg.

Het programma sloot af met een paneldiscussie met Hans LitjensWieneke BuurmanDick Brandwijk en Willem Lageweg. Hoewel alle aanwezigen het er over eens waren dat ook bedrijven in Rivierenland het op dit moment zwaar hebben, is men van mening dat MVO voor MKB ondernemers zeker niet minder prioriteit heeft gekregen. Wel is er veel behoefte aan informatie, medewerking van de overheid en samenwerking onderling.

Voor de liefhebbers van wijn met een goed verhaal was er de mogelijkheid om een speciale editie wijn te kopenDe opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan stichting Kenia Care. Deze stichting wordt omarmd door Brandwijk en zet zich in om HIV positieve moeders in Kenia te ondersteunen. Meer informatie vind je op www.keniacare.nl. Er zijn nog enkele exemplaren van de wijn beschikbaar, liefhebbers kunnen contact opnemen met info(at)brandwijk.nl.

Na afloop werd er nog lang nagesproken en werden nieuwe contacten gelegd. Een geslaagde avond die in de toekomst een vervolg zal krijgen. De inspiratiesessie werd mogelijk gemaakt door Rabobank West Betuwe.

Scroll naar top