Ivo Opstelten draait overuren tussen Zaltbommelse kerstpakketten

VVD-coryfee Ivo Opstelten maakte afgelopen donderdag overuren in de showroom van Brandwijk Kerstpakketten | Promo.nl in Zaltbommel. In de gezelligste, maar voor Brandwijk ook de drukste tijd van het jaar, signeerde hij daar voor diverse klanten zijn pas verschenen memoires.

In het boek wordt de politieke carrière van Opstelten beschreven, van zijn aanstelling als jongste burgemeester van Nederland in de Drentse gemeente Dalen in 1972 tot en met de vorming van de Nationale Politie en alles wat daar tussenin ligt.
Bijna vijf jaar na zijn ongelukkige aftreden, deelt Opstelten zijn herinneringen. Onder meer van zijn periodes als burgemeester waarin hij te maken kreeg met de opkomst van populistische politiek: in Utrecht met Leefbaar Utrecht van Henk Westbroek, en in Rotterdam met het overweldigende succes van Leefbaar Rotterdam van Pim Fortuyn. Als prominent partijlid van de VVD maakte hij ook de machtsstrijd tussen Mark Rutte en Rita Verdonk van dichtbij mee.

De memoires zijn geschreven door journalist Ron Meerhof, aan de hand van ruim veertig gesprekken met Opstelten zelf en interviews met zo’n zeventig mensen om de oud-politicus heen. Het 416 pagina’s tellende boek kan voor € 26,99 (excl. verzendkosten) worden besteld via Brandwijk Kerstpakketten of Promo.nl. Wil je een boek bestellen? Stuur even een mailtje naar info@promo.nl

Scroll naar boven