Leuk stuk in Het Kontakt!

Bijna is het zover.. As maandag is ons feestje.. Een leuk stuk in het Kontakt

Geen geitenwollensok, wel duurzaam

Zaltbommel • Dick Brandwijk is on- dernemer in hart en nieren. Hij heeft al jaren een passie voor duurzaam on- dernemen.

“Elke ondernemer in Nederland meldt op zijn website dat hij Maat- schappelijk Verantwoord Ondernemer (MVO) is”, zegt Dick. “Ik hou niet van praatjes, ik wil bewijs zien. Daarom wil ik certificaten hebben.” Brandwijk Kerstpakketten en Promo.NL waar Dick, zijn vrouw Pieta, zijn drie dochters en een hechte club werk- nemers keihard werken, heeft in de loop der jaren al een hele verzameling certificaten mogen ontvangen.

Zoals de certicifering van EPPA (European Promotional Products Association), de KIWA certificering, het CO2 bewust certificaat-niveau 3, ISO 9001, MVO PPP en Fira Brons. Binnenkort ontvangt Dick het eerste CSR-certificaat, dé nieuwe internationale standaard- norm voor MVO in de kerstpakketten en promotionele artikelen branche. Het Zaltbommelse bedrijf kan van elk product in een kerstpakket en elk
relatiegeschenk precies vertellen welk verhaal erachter zit. Gerecycelde verpak- kingen, gecertificeerde producten, honderd procent afbreekbare materialen. “We vinden het heel normaal om onze lege flessen in de glasbak te gooien”, zegt Dick. “Ook op ander vlak kun je duurzaam bezig zijn. Ik ben echt geen geitenwollensokken type, ik vind wel dat als je iets doet, je het goed moet doen.” Brandwijk wil dat mensen kerstpakketten ontvangen waar ze blij van worden, met mooie en lekkere en het liefst duurzame artikelen erin. Zoals bijvoorbeeld de designschaal van Koziol. “Honderd procent recycle- baar”, benadrukt Dick. “En toch heel mooi om te zien.”

Dick is er trots op dat hij het CSR-certificaat ontvangt uit handen van Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland. “Hij is een van de grootste inspirators op het gebied van MVO”, zegt Dick. “Elke keer weer boeit hij met zijn verhaal. Hij was eens eerder te gast op ons bedrijf en toen hadden we een parkeerplaats voor hem gereserveerd. Maar hij kwam met de trein en had zijn eigen vouwfietsje bij zich.”

Tijdens de bijeenkomst op 19 oktober ontvangt burgemeester Albert van den Bosch uit handen van voorzitter Michaël van Straalen van MKB Nederland het Keurmerk Veilig Ondernemen, omdat alle bedrijventerreinen dit certificaat inmiddels hebben. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Reim Reimers, voormalig General Manager van The Grand en side kick van de populaire tv-kok Herman den Blijker. Alle ondernemers in de regio zijn welkom, aanvang 17:00 uur.

Scroll naar top