Oersterke, waterbestendige, 96% recyclede papieren rugzak

Samen met BrabantZorg ontwikkelde Brandwijk|Promo.nl een bijzondere rugzak voor thuiszorgmedewerkers. Deze tas is volledig vervaardigd van gerecycled materiaal en – verrassend – van papier! De rugzak kan zelfs in de wasmachine.

Voor de rugzak is gebruik gemaakt van Europees papier dat hier wordt verwerkt tot rollen die per boot naar China worden vervoerd  in containers die normaal gesproken leeg retour naar China gaan. Hier worden de tassen gefabriceerd door een bij een BSCI aangesloten fabriek. BSCI staat voor Business Social Compliance Initiative, een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in hun wereldwijde toeleveringsketen. Vervolgens komen de tassen weer per boot retour naar Nederland.

De tas in het kort:
Deze duurzame rugzak heeft o.a. een gevoerd laptop vak, pennenvak en een handig zijvakje voor je telefoon met doorgang voor oortjes. Praktisch en duurzaam!

  • Washed kraft papieren rugzak
  • 100% recycled EU materiaal (FSC)
  • Wasbaar in de wasmachine
  • BSCI geauditeerde fabrieken
  • Gebruik van containers die anders leeg zouden zijn
  • Productieproces volledig afgestemd op veiligheid en duurzaamheid

De rugzak gaat nu zelfs de grens over! Zo werd hij uitvoerig besproken tijdens een grote MVO-conferentie in Kenia die door SIB Kenia werd georganiseerd (Sustainable and Inclusive Business –een soort MVO Nederland in Kenia). Mede organisator Willem Lagenweg, oud-directeur MVO Nederland, heeft deze duurzame rugzak onder de aandacht gebracht als goed voorbeeld voor duurzaam en inclusief ondernemen. Kijk voor meer info op http://sibkenya.com/

Met de keuze voor deze rugzak levert u een bijdrage aan het behalen van de SDGs in 2030 van de Verenigde Naties.

Dit zijn de 17 ‘Sustainable Development Goals’, of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, van de Verenigde Naties om de wereld tot ‘een betere plek te maken in 2030’. De SDGs moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

Bekijk de 17 SDGs van de Verenigde Naties op www.sdgnederland.nl

Scroll naar top